Az Astellas-díj eszmeiségét és emlékét a Plasztikai Sebész Budapest oldal viszi tovább

Az Astellas-díjra több mint egy évtizedig jelöltek és választottak orvosokat, ápolókat az egész országból. A szavazás menetét és a zsűri végleges döntését a http://www.astellasazorvosokert.hu/ weboldalon lehetett figyelemmel követni. A jelölések és a díjazás mindig nagy figyelmet kaptak az orvosi közösségekben és civilek között is. Az díjkiosztó és a szakmai elismerések kiosztására évente került sor, egészen 2016-ig, díj mára már megszűnt, viszont az értéke és az eszmeisége továbbra is velünk van!

A díj eszmeiségét és emlékét azonban továbbra is fontos megőrizni, ezért a díjjal kapcsolatos információk és adatok Magyarország egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti portáljához a Plasztikai Sebészet Budapest weboldalon lesznek elérhetőek. Fontosnak tartjuk, hogy a díj emlékét megőrizzük és szeretnénk buzdítani pácienseinket, olvasóinkat, hogy ha tehetik, másik orvosi díj által, vagy bármilyen formában adjanak elismerést orvosaiknak, egészségügyi dolgozóiknak!

astellas díj

Orvosi díjak

A jelenleg is működő orvosi díjak többségét a Magyar Orvosi Kamara osztja ki, de léteznek ezen kívül más díjak is, mint példásul a Szent-Györgyi Albert Díj, amely Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hozott létre és tart fent.

Magyar Orvosi Kamara Hippokratész Emlékérem

A Magyar Orvosi Kamara három díjat oszt ki minden évben. MOK Hippokratész Emlékéremet 1999-ben alapították, azzal a céllal, hogy azokat a kamarai tagokat jutalmazzák, akik kimagasló teljesítménnyel járultak hozzá az Magyar Orvosi Kamara működéséhez.

MOK Média Díj

A MOK Média Díjat a Magyar Orvosi Kamara Elnöksége hozta létre 1998-ban, azzal a céllal, hogy személyeket jutalmazzon, akik kiemelkedő publicisztikai teljesítményt nyújtottak egészségügyi témákban. A díj két kategóriában kerül kiosztásra; egészségügyi ismeretterjesztés és egészségügyi publicisztika.

Summom Bonum Díj

A kamara harmadik díja pedig a Summom Donum Díí. Erre a díjra csak a kamara tagja jelölhetnek orvosokat, viszont bárki lehet jelölt, aki magyar orvosnak vallja magát, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján él. A díjra olyan orvosokat jelölnek, akik önzetlen munkájukkal, szívhez szóló tettekkel váltak híressé.

Szent-Györgyi Albert Díj

Az orvosi díjaknak nagy jelentősége van a szakma és a civilek számára is. Amióta az Astellas-díj megszűnt a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj még nagyobb figyelmet kap, a díjazottak számára pedig hatalmas elismerést jelent. Hasonlóan az Astellas-díjhoz, ebben az esetben is van lehetőség a civileknek jelölni és szavazni a számukra legkedvesebb orvosokra. 2020 óta pedig már szakdolgozókra is lehet szavazni. A pályázatot és a szavazást mindig az év első felében szokták elbonyolítani. Az év második felében pedig egy nagyszabású gálavacsorán osztják ki a díjakat.

Plasztikai Sebészetek Budapest eszmeisége

A Plasztikai Sebészet Budapest Astellas-díjas és jelölt szakorvossal áll kapcsolatban a plasztikai sebészet különböző területein. A szervezetünknél kiemelkedő figyelmet fordítunk arra, hogy az ország és a főváros legkiválóbb orvosaival és klinikáival dolgozzunk együtt, mivel úgy gondoljuk, hogy a munka minősége mellett az is számít, milyen módon kommunikálunk és kapcsolódunk a páciensekhez és az igényeikhez.

Forduljon hozzánk és munkatársainkhoz bizalommal, ha rossz érzése van testének bármely területével kapcsolatban. Szakorvosaink készségesen segítenek, legyen szó arc-, mell-, hasplasztikáról, vagy gynecomastiáról, arcfiatalításról, zsírleszívásról vagy esetleg végleges szőrtelenítésről.