Kisajkak elváltozásai

A női kisajkak elváltozásai közül a leggyakoribbak a megnagyobbodás, az aszimmetria valamint az elszíneződés. Ezek közül bármelyik súlyos frusztrációt és számos egészségügyi problémát okozhat. Manapság már könnyen kezelhetőek ezek az elváltozások. Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk a kezelési módokat.

Milyen elváltozások érinthetik a kisajkakat?

Elváltozásnak nevezünk minden olyat, ami eltér a megszokottól, az általános anatómiától. A női külső nemi szerv esetében általában ezek a problémák nehezítik meg a páciensek életét:

  • kisajkak megnagyobbodása (hipertrófia): Ebben az esetben a kisajak nagyobb mint a nagyajkak, ezért kilóg „alóluk”. Az esztétikai panaszok mellett nagyon sokan szenvednek a kidörzsölődéstől, ami ebben az esetben akár a fehérneműtől is előjöhet.
  • kisajkak aszimmetriája: Amikor az egyik oldali kisajak mérete vagy alakja nagyban eltér a másiktól. A páciensek nagyfokú kellemetlenségről számolnak be, amely a szexuális kapcsolatukra is kihat.
  • kisajkak megnyúlása: Az idő előrehaladtával ez a terület is nagyban veszít rugalmasságából, a bőr megnyúlik és lógni kezd, sőt, akár fokozottan ráncosodhat is. Ez szintén súlyos magabiztossági problémákat okozhat.
  • kisajkak elszíneződése: oka lehet veleszületett vagy pedig hormonális (például várandósság és szülés után). Ilyenkor a kisajkak széleinek pigmentáltsága megnő, sötétebb színűvé válik a bőr.

Kisajkak elváltozásai

Milyen panaszokat okozhat a kisajkak elváltozása?

A kisajkak elváltozása elsősorban pszichés problémákat okoz a pácienseknek. A szorongás állandósul ezeknél a nőknél, hiszen sportolás, strandolás vagy akár testhezállóbb ruha viselésekor a hétköznapokban is azon aggódnak, hogy nem látszik-e megnagyobbodott nemi szervük. Vannak, akiknek pedig teljesen beárnyékolja szexuális életét, hiszen szégyellik partnerük előtt a nem átlagos kinézetüket. Ez a lelki teher már önmagában egy jó indok a beavatkozáshoz.

Emellett az egészségügyi problémák is igen jelentősek lehetnek. A kidörzsölődés és irritáció hosszú távon szinte elviselhetetlen. A fedetlenül maradt kisajkakon keresztül pedig sokkal nagyobb az esély a gombás vagy egyéb fertőződésre, ami csak tovább fokozza a viszketést és kipirosodást.

Milyen kezelési módok léteznek?

A kisajkak elváltozásainak kezelésére az intimplasztikán kívül létezik már lézeres eljárás is. Ez kevésbé nagy beavatkozás, hiszen vágás nélkül, csak lézersugárra kezeli a problémát. A kisajkak elváltozásai kezelése lézeres eljárással biztonságos, fájdalommentes és tartós. Mivel a kezelés során nem ejtenek metszéseket, ezért nagyon gyors, nagyjából 30 percet vesz igénybe és utána sem kell hetekig tartó kényszerpihenővel számolni, hiszen azonnal lehet folytatni a munkát és a napi rutint.

Hogyan zajlik a lézeres kisajakkorrekció?

Az első, személyes konzultáció során a kezelőorvos elkészíti a kezelési tervet, majd annak megfelelően időpontot egyeztet a pácienssel. Ennek meghatározása fontos, hogy a menstruáció várható időpontjával összhangban legyen ( a két vérzés közti időszakban). A beavatkozás nem igényel előzetes szűrővizsgálatokat vagy nagy előkészítést.

Fájdalomcsillapítás sem szükséges és vérzésre sem kell számítani. A kezelőorvos a lézersugarakat a kívánt területre irányítja, majd a kezelés alatt fokozatosan minden területet kezel a lézerrel. A sugarak hatására a kisajkak visszanyerik fiatalságukat, mivel a vérellátottság és a kötőszövetek felfrissülnek. A lézersugarak hatására a szövetek regenerációja beindul, aminek hatására a bőr feszesebb, simább, teltebb és rózsaszínűbb lesz.

Mennyibe kerül a lézeres kisajak elváltozás kezelés?

A kisajkak elváltozásai kezelése lézeres eljárással 290 000 forintos ártól érhető el. A probléma jellegétől és súlyosságától függően 1-3 kezelés ajánlott. Két kezelés között 2-4 hetet ajánlatos várni. Pontos árakról és személyre szabott kezelési tervről az első, egyéni konzultáción lehet érdeklődni.