Mire számíthatok a hasi zsírleszívás után?

A zsírleszívás az alakformálás egy módja, amit számos olyan ember vesz igénybe, akik plusz zsírmennyiséggel, zsírpárnákkal küzdenek. Általában, amikor a diéták és az edzések nem működnek – előfordul, hogy megáll a fogyás és nem mozdul ki a holtpontból – akkor a zsírleszívással lehet némileg változtatni az alakon. zsírleszívás

A legtöbbször hasi zsírleszívás, a csípőtájék és a combok zsírszívása történik. Sokaknak azonban irreális elvárásai vannak, úgy hiszik, hogy a zsírleszívás egy csapásra megoldja a gondjaikat. Pedig nem, mivel itt esztétikai beavatkozásról van szó – a szervek körüli, úgynevezett zsigeri zsír nem leszívható, azt csak diétával és rendszeres sporttal lehet eltávolítani. Nézzük, hogy mire lehet számítani a zsírleszívást követő időszakban.

 

Mi történik közvetlenül zsírleszívás után?

A zsírleszívást követően némileg kényelmetlenül érezheti magát, látható lesz esetleg horzsolás, kipirosodás, illetve duzzadás. A plasztikai sebész által felírt gyógyszerek segítenek ezen tünetek enyhítésében. Legtöbbször előírja az orvos a speciális kompressziós ruha viselését, amely segít megőrizni az érintett terület formáját, csökkenti a duzzanatot, illetve a kényelmetlen érzést. A kompressziós ruha segíti a gyógyulást. Normál gyógyulási sebességnél a duzzanat már az első hét végére csökken, ugyanakkor a teljes felszívódás 4-6 hetet is igénybe vehet. A kompressziós ruhát az orvos javaslatai szerint kell viselni, általában 4-5 napig egyáltalán nem lehet levenni, utána már mosakodni lehet, arra a kis időre levehető. De egyébként kb. 4 hétig éjjel-nappal hordani kell. A munkába való visszatérés akár már az első 4-5 nap után megtörténhet – fizikai megterheléssel járó munkánál érdemes az orvossal egyeztetni.

Lesznek a zsírleszívás utáni hegek?

Mivel a zsírleszívás alatt több, kisebb bemetszést is ejt a sebész az optimális eredmény érdekében, ezért több heg is marad a beavatkozás után. Ezek a bemetszések aprók, és az eljárást folytató orvos mindig törekszik, hogy a lehető legkevésbé feltűnő helyen legyenek. Miután lezajlott a kezelés, orvosa tájékoztatja a teendőkről, valószínűleg valamilyen hegkezelőt is előír, amely segítségével szinte teljesen eltüntethető a seb. A javaslatok betartásával a sebhelyek minimálisra csökkenthetők, és a későbbiekben sem okoznak különösebb gondot, alig észrevehetők lesznek.

Mit tehetek a gyógyulás és a hosszan tartó eredmény érdekében

A zsírleszívás soha nem tökéletes. Ez azt jelenti, hogy maradnak zsírsejtek a kezelt területen, emiatt pedig fennáll a visszahízás esélye, hiszen ezek ugyanúgy képesek megnőni és zsírt tárolni. Emiatt fontos, hogy miután orvosa engedélyezi, kezdjen el valamilyen mozgást végezni, legalább fél órát heti háromszor, illetve növelje meg a folyadékbevitelét (2-2,5 liter naponta), hogy fennmaradjon az egészséges egyensúly a testben, és megmaradhasson az áhított testalkat. Ugyanilyen fontos a diéta is, fontos, hogy magas fehérjetartalmú ételeket fogyasszon, legyen több a zöldség, a gyümölcs, a hal és a fehér húsok, mint a tészta meg az olajban tocsogó sült krumpli! Ha eddig nem tette, akkor ideje személyi edzővel és/vagy étkezési tanácsadóval beszélni, hogy az alakja olyan legyen amire vágyik, illetve a testzsírszázalék és a zsigeri zsír csökkentésével egészében egészséges legyen a teste!

A zsírleszívás eredménye

Jó esély van rá, hogy nem fogja egyből látni a zsírleszívás eredményét. Sőt, egy ideig még úgy is tűnhet, hogy meghízott, és nagyobbnak tűnik, mint előtte. Ez amiatt van, hogy bár a zsírleszívással jelentős mennyiségű zsírsejt leszívható, a duzzanat, a beavatkozás miatti folyadék-visszatartás egyelőre még jelen van, és emiatt olyan, mintha alig történt volna változás.

hasi zsírleszívás után

Ehhez hozzáadódik még az is, hogy a bőr is enyhén megereszkedhet, amit mindenképpen érdemes megmutatni majd orvosának. Kortól, egészségi állapottól és a leszívott zsír mennyiségétől függően lehetséges, hogy a bőr nem fog visszatérni a korábbi feszességhez. Alapvetően a biztosan véglegesnek mondható eredmény nagyjából 2-3 hónap után látható.